Hva kjennetegner et kredittkort?

Standard

Dersom du ikke har et kredittkort ennå, kan det være en god idé å lese seg opp på både fordeler og ulemper med kredittkort. De fleste nordmenn har et kredittkort, og dersom du vet hvordan det lønner seg å bruke kortet, kan du i flere tilfeller spare penger og ellers nyte andre goder.

Det er stor konkurranse mellom kredittkorttilbydere, noe som har ført til at flere selskaper tilbyr andre goder som for eksempel bonuspoeng.
Man hva er egentlig et kredittkort? Vi har samlet en liten oversikt over hva som kjennetegner et kredittkort.

Hva kjennetegner et kredittkort?

Et kredittkort gir deg tilgang til å låne penger ”gratis” i en periode som ofte er på rundt 45 dager. Kortet kan brukes som et vanlig bankkort, men uten at du har penger på kontoen. Banken låner deg penger, som du må betale tilbake ved en bestemt dato.

Med et kredittkort vil du kunne få lån på dagen i en rentefri periode. Vær obs på å alltid holde forfallsdatoer for tilbakebetaling, hvis ikke kan det bli fort blir dyrt å bruke kredittkortet. Rentene som begynner å løpe etter den rentefrie perioden er høye, så sørg derfor for at du aldri bruker mer penger enn det du vet at vil komme inn på kontoen din igjen.

Hvordan tjene på å bruke kredittkort?

I flere situasjoner lønner det seg å bruke kredittkort sammenlignet med debetkort, og dersom du havner i en situasjon hvor du trenger penger umiddelbart, vil et kredittkort kunne tilby deg dette.

Videre finnes det også flere grunner til hvorfor det lønner seg å bruke kredittkortet på feriereisen. Ved bruk av kredittkort, vil du blant annet kunne beskytte deg mot at flyselskapet går konkurs eller at du blir svindlet, i tillegg til at du kan nyte godt av reiseforsikringen som følger med kredittkortet.

De fleste kredittkort er også gebyrfrie, noe som betyr at du kan bruke kortet ditt til å betale både i Norge og i utlandet uten å måtte tenke over ekstra unødvendige kostnader.

Ved bruk av kredittkort nyter du som forbruker godt av det såkalte konseptet Chargeback, noe som betyr at du har krav på pengene tilbake i tilfeller hvor selger ikke overholder sine forpliktelser.

Den store konkurransen mellom kredittkort har også ført til at flere kredittkort også tilbyr ulike bonusprogrammer, som at du for eksempel kan opptjene bonuspoeng med flyselskaper, eller spare penger når du kjøper drivstoff. Dersom kredittkortet ditt brukes til å handle inn mat og andre varer til en stor familie, vil du raskt kunne tjene deg opp en god del poeng.

For å finne det kredittkortet som passer best til dine personlige krav, anbefaler vi at du bruker vår søkemotor for å sammenligne ulike tilbud.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *