Fremtidens internet er mobilt – men er det hvad vi ønsker?

Standard

Fremtidens internet er helt sikkert mobilt, mange har stadig traditionelt bredbånd, men især i lande med dårlig infrastruktur, er det langt nemmere at sætte master op, og tilbyde bredbånd via mobil fremfor at skulle lægge kabler ud og etablere ADSL i alle teleboksene rundt omkring.

Internettet er kommet for at blive det er der ikke nogen tvivl om, og det er jo stadig kun i begynderstadiet, hvem ved hvad vi kommer til at kunne connecte og sammenkoble senere hen. Men er det virkelig hvad vi ønsker, er det virkelig det der gør os glade og lykkelige?

Jeg har læst om nogle stykker der har slettet deres Facebook APP fra deres mobil, og samtidig også har afinstalleret deres email på mobilen, fordi de simpelthen ikke kunne lade være med at tjekke hvert femte minut.

Vi ser det nærmest som et fremskridt når vi kan komme på Facebook overalt, eller tjekke mail hvor end vi er, men er det virkelig en styrke? Gør det os mere produktive? Gør det os til bedre mennesker?

Svaret er i de fleste nej.

Faktisk så gør det os ofte mere stressede, der er ikke noget så afstressende som kun at lave en ting og ikke koncentrere sig om noget som helst andet, men når jeg ser rundt i verden i dag så virker det lidt som om vi helst skal gøre fem ting af gangen, hele tiden. Når vi er i biografen, skal vi lige tjekke mail, og tage et billede til intragram. Når vi skal sove skal vi lige tjekke nyheder og se en film indtil vi falder i søvn, når vi har sex er det første vi gør at tjekke mobilen eller computeren efterfølgende.

Er det virkelig lykken?

Jeg er ret vild med Internetonline fordi de skriver om bl.a. fremtiden for internettet og brugen af dette.For internettet er en gigantisk ting i vores hverdag, men meget få beskæftiger sig med hvad det rent faktisk gør ved os. Er det en fordel i alle henseender og hvornår gør internettet os ulykkelige og kede af det? Når internettet fylder så meget er det på tide vi begynder at tage stilling!

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *